donderdag 30 januari 2014

met de flitser (oeps). er zijn alleen nog maar tempera's gebruikt, warme en koude pigmenten elk hun eigen menging, om vergeling tegen te gaan (lijnolie!) en de helderheid van de kleuren te bevorderen. voor het eerst nu op echt, kwartiersgezaagd eikenhout. ik ben er niet blij mee, want het blijft maar steeds werken'. over een weekje ofzo een tussenvernis en daarna met olieverf verder.  doorgangsfase (3)   with flash (oops). Only temper up till now; hot and cold pigments each their own emulsion, to prevent yellowing of the colors. Not happy with the quarter sawn oak panel, because it just keeps 'working'. In about a week or so a varnish and then further on with oil paint. 

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het echt mooi. Flitser of niet. Het is duidelijk wat het is en wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dankje. het is trouwens een studie naar een beeltenis van een niet onknappe man die rond ca. 1440 model heeft gestaan voor een portret van Johannes de Doper, een puikje binnen de Europese schilderkunst en eigenlijk niet te evenaren, maar ja..... ;)

    BeantwoordenVerwijderen

.

beetje verder. de foto is een beetje scheef van opzij genomen, het is moeilijk de foto zo te nemen zoals je hem in het echt ervaart